5-daagse jungle tour

“Cultuur & Avontuur” € 385,-

*Vijf dagen, drie nachten op het eiland, een nacht in de jungle

Inclusief

Excursies

Dag 1

U vertrekt rond 9.00 uur vanuit Paramaribo richting Atjoni. Onderweg maakt u twee tussenstops om gebruik te maken van de sanitaire voorzieningen of het nuttigen van een snack. Aan het begin van de middag komt u aan te Atjoni waarna u begint aan de boottocht van een uur richting Knini Paati. Bij aankomst op het eiland kunt u even bijkomen onder het genot van een warme maaltijd. Daarna is het tijd voor de incheck en kunt u zich gaan installeren in de lodge. De eerste dag staat in het teken van relaxen en acclimatiseren. U heeft de mogelijkheid te gaan zwemmen of te gaan relaxen in de sula.
Om 19:00 uur is het tijd voor de avondmaaltijd waarna u verder kunt genieten van de rust.

Dag 2

Deze dag staat in het teken van ervaren en indrukken opdoen. Het ontbijt staat klaar om 08:00 uur en om 09:00 uur vertrekt u voor uw eerste excursie. Deze duurt enkele uurtjes zodat u op tijd terug bent op het eiland om te genieten van de lunch. Daarna bent u even vrij om te hangmatteren met een goed boek of voor de siesta.
Om 16:00 uur is het dan tijd voor de volgende excursie die ook enkele uurtjes duurt. U bent op tijd terug om zich op te frissen voor de avondmaaltijd, om 19:00 uur, waarna u zich gereed kunt maken voor de derde excursie, het kaaimannen spotten en de nachtelijke boottocht. Bij grotere groepen is er tijdens een tweede avond een dansworkshop van de lokale groep Pasensi Uma.

Dag 3

Op uw derde dag gaat u op excursie naar Pikin Slee waar u het Saamakka Museum zult bezoeken. Dit is een openlucht museum waaar u kennis zult maken met de Marron cultuur, historie en traditionele en moderne kunst. U zult ter plekke genieten van een overheerlijke lunch bereid met lokale ingredienten. U zult dus eten zoals de lokale bevolking dat doet.
In de middag bent u terug op het eiland waar u verder kunt genieten van uw hangmat of kunt gaan zwemmen in de sula. Rond 19:00 uur staat het avondeten weer klaar waarna u kunt gaan rusten en zich kunt voorbereiden op de grote dag waarbij u zult reizen naar ons junglecamp om er te overnachten!

Dag 4

Deze dag is de dag waarop het grote avontuur begint! Na het ontbijt om 08:00 uur maakt u zich gereed voor het vertrek naar ons jungle camp. Uw bagage slaan wij veilig op in ons magazijn. Om 09:00 uur vertrekt u onder begeleiding van een gids en zijn team naar ons junglecamp.Het is een stevige wandeltocht van een paar uur. Bij aankomst kunt u zich installeren en zult u de jungle ervaren zoals de voorouders van de lokale bewoners dat gedaan hebben. Op traditionele wijze zult u verblijven in de jungle door er te slapen in een hangmat, te baden in de rivier en te koken op een zelfgestookt houtvuurtje. De avond wordt gevuld, zoals de lokale bewoners dat deden, door mondelinge overdracht van de geschiedenis middels het vertellen van verhalen en anekdotes. De volgende dag ontbijt u ook om 09:00 uur en begint u, na wat te hebben gerelaxed, aan de wandeltocht terug naar het ophaalpunt.

Dag 5

U heeft het overleefd en tot uw verbazing heeft u zelfs heerlijk geslapen in de hangmat! Het ontbijt was heerlijk en na de wandeltocht van een paar uur en de korte boottocht, arriveert u moe maar voldaan op het eiland. U krijgt uw bagage in goede staat terug en kunt zich nog even opfrissen en omkleden. Om 11:00 uur is de uitchecktijd en om 11:30 uur staat de lunch klaar en kunt u genieten van een lekkere warme maaltijd. Om 12:00 uur begint u aan de terugreis naar Atjoni waar onze chauffeur klaar staat om u weer te begeleiden naar Paramaribo. Tijdens deze terugreis maakt u maar een tussenstop zodat u op tijd terug bent op uw vakantie-adres, nog helemaal onder de indruk van uw jungle-avontuur in Boven-
Suriname!

foto's & Video's