bbq-knini-paati
Nelson Tiapoe

Nelson Tiapoe

Backpacken in Suriname

Suriname staat, jammergenoeg, niet echt bekend als een backpackersparadijs terwijl het er zeer goed mogelijk is. Wie een excursie naar het binnenland wil maken, hoeft dat niet perse via een georganiseerde tour te doen. Met je rugzak om kun je prima elke bestemming bereiken. Het avontuurlijke zou echter de hoofdreden moeten zijn want veel goedkoper is backpacken niet echt.

Om te kunnen rondreizen in het Boven-Suriname gebied moet men eerst reizen van Paramaribo naar Atjoni. Er gaan meerdere malen per dag lijn- en charterbussen naar dit plaatsje. Een enkele reis kost ongeveer SRD 70. Na ongeveer drie uur reizen arriveert u te Atjoni dat ook wel het “Schiphol van Boven-Suriname” genoemd word. Het is een centrale plek van waaruit meerdere bootjes vol toeristen vertrekken naar de verschillende vakantie oorden die Boven-Suriname rijk is.

Alvorens op eigen houtje naar Knini Paati te komen, is het toch handig om eerst contact te maken met het resort. Wij zullen dan een plaatsje reserveren in een bus waarvan wij de contact gegevens van de chauffeur hebben zodat wij ervoor kunnen zorgen dat wij te Atjoni klaar staan om u op te halen. Men wil misschien helemaal op de bonnefooi komen en dat kan prima, echter moet er dan wel rekening worden gehouden met iets langere wachttijden.

Voor de backpacker die net iets meer te besteden heeft, is Kninipaati echt een geschikte plek om even op adem te komen. Misschien heeft men overnacht in hangmatten en is het een weldaad voor het lichaam om weer te slapen op een heerlijk bed met even zo heerlijke kussens. Tussen de excursies door, van te voren geboekt of spontaan gepland op het eiland, kan men verder bijkomen in de sula of in de hangmat op uw balkon.

Een losse overnachting op Kninipaati kost ongeveer 50 euro per persoon en is inclusief diner, ontbijt de volgende dag en non-alcoholische dranken zoals koffie, thee, sap en water. Excursies kunnen los worden bijgeboekt en prijzen varieren tussen de 50 en de 80 euro en vertrekken bij een minimale deelname van 2 tot 4 personen, afhankelijk van de afstand die afgelegd moet worden.

Foto's & VIDEO'S

Sluit Menu