Backpacken in Suriname

Een echt backpackersparadijs is Suriname niet. Backpackers die door Zuid-Amerika reizen, kunnen in Suriname wel even op adem komen in een van de vele guesthouses die de hoofdstad Paramaribo rijk is.
Door Suriname zelf gaan backpacken is enigszins mogelijk maar financieel gezien, is men net zoveel kwijt als bij het boeken van een georganiseerde tour waarbij alles van te voren geregeld is. Het is de makkelijkste en meest zorgeloze manier om in het binnenland van Suriname te komen. Eenmaal daar is er een ruim aanbod aan mogelijkheden om te verblijven. Veel resorts zijn in de nabijheid van een dorp. De een wat luxer dan de andere. Het kan een welkome afwisseling zijn om even een paar dagen tot rust te komen terwijl men in de jungle is. Knini Paati River Resort leent zich daar wel voor. Het resort beschikt over zes ruime en comfortabele lodges maar heeft ook een jungle kamp.

Men kan dus even tot rust komen in een heerlijk bed met lekkere kussens. Drie keer per dag een heerlijke maaltijd voorgeschoteld krijgen en het enige wat daarvoor gedaan hoeft te worden is uit de hangmat stappen en lopen naar het restaurant! En voor meer avontuur kan men richting het jungle kamp waarbij de backpackers kwaliteiten weer goed van pas zullen komen. Overnachten in het jungle kamp is overigens een vast onderdeel van een vierdaagse tour. Deze kost 300 euro, all-in. Daarbij brengt men een enkele nacht door in het bos en twee nachten op het resort. Voor hangmatten, klamboes, eten en drinken wordt gezorgd. Men is onder begeleiding van een gids en een klein team van sjouwers. Het doel is de jungle te ervaren zoals de lokale bewoners dat doen.  Voor wie een enkele nacht in het jungle kamp niet genoeg vindt, biedt Knini Paati nog een andere tour aan, de Jungle Trekking. De kosten hiervoor bedragen 400 euro, all-in. De Jungle Trekking is een vierdaagse trip waarbij men twee nachten in het jungle kamp verblijft en een enkele nacht op het eiland. Daarbij ervaart men de jungle een hele dag van zonsopgang tot zonsondergang. De geluiden van het bos zullen u wekken en later op de dag een fantastisch slaaplied vormen. Het wiegen van de hangmat, in combinatie met de geluiden van de jungle, zullen zorgen dat u slaapt als een roos. Het meenemen van een vest of trui is trouwens aan te raden omdat het in de nacht best frisjes tot koud kan zijn in het oerwoud. En overdag is het weer letten op de hoeveelheid vocht die u binnenkrijgt maar dat is geen nieuws voor de ervaren backpacker natuurlijk!

Jungle Tours

foto's & Video's

Juni & Mei
20%
korting
(Boek 30 dagen voor aankomst)