Dieren in Suriname

Tijdens uw verblijf op Knini Paati River Resort zult u deelnemen aan verschillende excursies die u brengen naar locaties in de omgeving. Een aantal van deze activiteiten is gericht op de flora en fauna van het Boven-Suriname gebied. Al tijdens de rit van Paramaribo naar Atjoni, die u dwars door de Surinaamse jungle voert, is het al de moeite waard om te kijken naar de boomtoppen en het landschap. Wie weet ziet u een boskonijntje voorbij huppen, of de blauwe vlinder die in deze streek voorkomt, de morpho menelaus, of een luiaard die op een blad van de bos papaja knabbelt ...

Het krioelt van het wilde leven in de jungle van Suriname maar niet altijd zal het zich laten zien. De lokale bevolking leeft echter in harmonie met de natuur en dat kan ervoor zorgen dat u tijdens een dorpswandeling, een van onze excursies, bijzondere huisdieren kunt tegenkomen zoals toekans, doodskop-apen, de schattige zijde-aapjes, luiaards, bosvarkens of ara’s.

Op Kninipaati zelf komen er geen grote wilde dieren voor daar zij zich vooral bevinden op het vaste land en verder weg in de jungle. Soms krijgt het eiland wel bezoek van een kleine apenkolonie die op een nabijgelegen eiland haar standplaats heeft gevonden. En de ‘huisleguaan’, die flink uit de kluiten gewassen is, kan af en toe ook zijn kop laten zien. Daarnaast hebben we Lala de Huisara naar wie de Alala Bar in het restaurant vernoemd is.

We bieden tevens de mogelijkheid om kaaimannen te gaan spotten in de avonduren. Deze spannende boottocht in het donker is bijzonder en toont naast de diversiteit aan nachtdieren ook de kwaliteiten van de lokale bootsmannen die slechts met behulp van maanlicht en een lampje prima weten te navigeren tussen de rotsen in de rivier. Negen van de tien keer zullen zij, vanwege hun kennis en getrainde oog, als eerste ook aangeven waar er een kaaiman of een slang te zien is.

Op wilde dieren word er niet gejaagd voor de sport. Men jaagt op specifieke dieren zoals herten en boskonijnen en alleen op dat wat men nodig heeft om in de dagelijkse behoefte te kunnen voorzien. Vissen gebeurt dagelijks en vaak genoeg gaan gasten samen met de gids aan de slag om te zorgen voor vers gevangen vis bij de avondmaaltijd of als een lekkere snack tussendoor!

De diversiteit aan flora en fauna is zeer bijzonder en immens. Wist u dat een van de hardste geluiden in de jungle gemaakt word door een diertje dat niet veel groter is dan uw duim? Wie weet ziet u dit diertje wel tijdens uw bezoek aan Kninipaati River Resort!

Jungle Tours

foto's & Video's

Juni & Mei
20%
korting
(Boek 30 dagen voor aankomst)