Excursies Suriname

Gedurende een vakantie in Suriname is het absoluut de moeite waard een van de vele excursies te ondernemen die u buiten Paramaribo, de hoofdstad, brengen. Er zijn heel veel mogelijkheden om leuke uitstapjes te maken. Populair zijn dagtripjes naar de verschillende plantages, die in oude glorie zijn hersteld, in het district Commewijne. Of iets verder, naar de Brownsberg in het district Brokopondo, om te genieten van een stevige wandeling naar de prachtige Irenevallen. De avontuurlijke vakantieganger kan zelf op de, gehuurde, fiets stappen en op eigen houtje op pad. Maak een excursie op de fiets naar het fort Nieuw Amsterdam, een mooi openlucht museum met een permanente expositie over de belangrijke ondersteunende rol van Suriname tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Dagtripjes vanuit Paramaribo kosten gemiddeld tussen 50 en 150 euro per persoon en zijn inclusief het transport, eventuele entreeprijzen, drank en voeding. Vertrektijden zijn altijd tussen 08:00 en 09:00 uur in de ochtend. Het meest bijzonder zijn de meerdaagse excursies naar de jungle, in het verre binnenland van Suriname. Met name het Boven- Suriname gebied, met haar authentieke Marron cultuur en ruime aanbod aan lodges, is een echte aanrader. Knini Paati River Resort is een van deze resorts en is gelegen op een tweeledig eiland, midden in de Ferulasi Sula.

Het is een luxer resort, vergeleken met de rest, dat zich voornamelijk richt op het relaxen en het in alle rust genieten van de natuur en de cultuur. Het populairst is de driedaagse tour waarbij men twee nachten verblijft op het eiland. Vanaf Kninipaati worden er verschillende excursies gemaakt. Deze dagtripjes zijn inbegrepen bij het driedaagse pakket. Een bezoek aan een nabijgelegen Marrondorp waar u de cultuur leert kennen wordt afgewisseld met een wandeling door de jungle waar u leert hoe de Marrons destijds overleefd hebben.

Een driedaagse Kninipaati trip kost rond de 250 euro en is inclusief het transport van en naar uw vakantieadres in Groot Paramaribo, excursies, accommodatie, maaltijden en non-alcoholische dranken. Vaak schrikken mensen van de prijzen omdat ze in euro’s zijn. Echter, na het maken van een optelsom waarbij u alle aspecten meeneemt, zult u zien dat deze erg redelijk zijn.

Tijdens uw verblijf op het eiland kunt u, naast de inbegrepen excursies, ook extra dagtripjes boeken naar bijvoorbeeld de Tapawatra Sula of Pikin Slee en het Saamakka Museum. Voor de echte avonturier is een vierdaagse excursie naar Kninipaati in de jungle van Suriname echt een must. Daarbij verblijft men twee nachten op het eiland en slaapt men de derde nacht in een junglecamp. Daarbij men ervaart men de jungle zoals de voorouders van de huidge bewoners dat hebben gedaan. Slapen in een hangmat, baden in de rivier en koken op een zelfgestookt vuurtje zijn allemaal mooie ervaringen die een blijvende herinnering zullen worden!

Knini Paati is de plek waar de schoonheid van contrasten samenkomt!

Optioneel

Jungle overnachting – € 150,- p.p.

* Onze vaste dag voor de Jungle overnachting is op zondag
*Minimaal 2 personen

Houdt u van spanning en avontuur? Dan is “de jungle overnachting” zeker iets voor u! Na het ontbijt om 08:00 uur maakt u zich gereed voor het vertrek naar ons jungle camp. Uw bagage slaan wij veilig op in ons magazijn. Om 09:00 uur vertrekt u onder begeleiding van een gids en zijn team naar ons junglecamp. Het is een stevige wandeltocht van een paar uur. Bij aankomst kunt u zich installeren en zult u de jungle ervaren zoals de voorouders van de lokale bewoners dat gedaan hebben. Op traditionele wijze zult u verblijven in de jungle door er te slapen in een hangmat, te baden in de rivier en te koken op een zelfgestookt houtvuurtje. De avond wordt gevuld, zoals de lokale bewoners dat deden, door mondelinge overdracht van de geschiedenis middels het vertellen van verhalen en anekdotes. De volgende dag ontbijt u ook om 09:00 uur en begint u, na wat te hebben gerelaxed, aan de wandeltocht terug naar het ophaalpunt.

Kajak Tour € 35,- p.p (Minimaal 2 mensen)

Een ieder kan kajakken, daar hoeft u niet speciaal een diploma voor te hebben.
Tijdens de twee (2) uur durende Kajak Tour, peddelt u samen met de gids naar het dorp Lespansi. Al peddelend geniet u met volle teugen van de schoonheid van de prachtige Surinaamse natuur.

foto's & Video's