Over ons

Knini Paati River Ressort is een ontspanningsoord gelegen in het district Sipaliwini en is 200km verwijderd van Paramaribo. Dat is op drie uur rijden en een klein uurtje varen van de hoofdstad.
Het is een eiland dat bestaat uit twee delen en het ligt midden in de Ferulasi Sula. De beheerder en gastheer van het resort is Nelson Tiapoe. Hij is een directe nazaat van de tot slaaf gemaakten die zijn gevlucht van de plantagse en op deze lokatie het dorp Knini hebben gesticht.

Aan het begin van 2017 is het hele resort gerenoveerd en omgetoverd tot het luxe ontspanningsoord dat het nu is. Het is momenteel het enige resort in het luxere segment dat helemaal in handen is van lokale bewoners. In dit prachtige resort met haar comfortabele lodges kunt u genieten van flora & fauna, de lokale cultuur ervaren of relaxen in de verkoelende stroomversnelling.

Het resort beschikt daarnaast over een jungle kamp, op het vaste land en ongeveer twee en een half uur wandelen, waar gasten op traditionele wijze kunnen overnachten.
Slapen in een hangmat, baden in de rivier, koken op een zelfgemaakt houtvuurtje na te hebben genoten van de lodge met airconditioning en het pas aangelegde zwembad. Knini Paati River Resort is een ontspanningsoord waar de schoonheid van contrasten samenkomt!

Respect voor natuur en cultuur zijn belangrijke aspecten binnen de exploitatie van het resort.
Daarom word er gebruik gemaakt van zonnepanelen om de belasting van het milieu zo minimaal mogelijk te houden. Alle medewerkers zijn afkomstig uit de nabijgelegen dorpen om kennis overdracht en behoud van deze kennis te stimuleren.
De huisraaf Lala, naar wie de Alala Bar is vernoemd, leeft er in harmonie met de werknemers op het eiland en is enorm geliefd bij de gasten.

Knini Paati River Resort werkt samen met de stichting Kinderen van Nieuw Aurora. Van elke betaling per gast wordt er SRD 5 gedoneerd aan deze stichting.
Uw bezoek aan Knini Paati River Resort zorgt voor een positief rimpeleffect in het omliggende gebied.

“De moeite van het ontdekken waard”

Optioneel

Jungle overnachting – € 150,- p.p.

* Onze vaste dag voor de Jungle overnachting is op zondag
*Minimaal 2 personen

Houdt u van spanning en avontuur? Dan is “de jungle overnachting” zeker iets voor u! Na het ontbijt om 08:00 uur maakt u zich gereed voor het vertrek naar ons jungle camp. Uw bagage slaan wij veilig op in ons magazijn. Om 09:00 uur vertrekt u onder begeleiding van een gids en zijn team naar ons junglecamp. Het is een stevige wandeltocht van een paar uur. Bij aankomst kunt u zich installeren en zult u de jungle ervaren zoals de voorouders van de lokale bewoners dat gedaan hebben. Op traditionele wijze zult u verblijven in de jungle door er te slapen in een hangmat, te baden in de rivier en te koken op een zelfgestookt houtvuurtje. De avond wordt gevuld, zoals de lokale bewoners dat deden, door mondelinge overdracht van de geschiedenis middels het vertellen van verhalen en anekdotes. De volgende dag ontbijt u ook om 09:00 uur en begint u, na wat te hebben gerelaxed, aan de wandeltocht terug naar het ophaalpunt.

Kajak Tour € 35,- p.p (Minimaal 2 mensen)

Een ieder kan kajakken, daar hoeft u niet speciaal een diploma voor te hebben.
Tijdens de twee (2) uur durende Kajak Tour, peddelt u samen met de gids naar het dorp Lespansi. Al peddelend geniet u met volle teugen van de schoonheid van de prachtige Surinaamse natuur.

foto's & Video's