Over ons

Knini Paati River Resort is een ontspanningsoord gelegen in het district Sipaliwini, ongeveer 200km verwijderd van Paramaribo. Dat is op drie uur rijden en een klein uurtje varen van de hoofdstad.
Het is een eiland dat bestaat uit twee delen en het ligt midden in de Ferulasi Sula. De beheerder en gastheer van het resort is Nelson Tiapoe. Nelson is een directe nazaat van de marrons (tot slaaf gemaakten) die zijn gevlucht van de plantages en op deze locatie het dorp Knini Paati hebben gesticht.

Het verhaal van Knini Paati begint in 2011 toen Nelson besloot een ontspanningsoord op te zetten met 4 kampen, een gemeenschappelijke ruimte en keuken. Echter, liep hij altijd met een droom namelijk het opzetten van een luxe resort midden in de jungle van Suriname. Met deze droom en visie startte hij in 2015 met de bouw van het nieuw gedeelte van het resort die omgetoverd is tot het luxe ontspanningsoord dat het nu is. Het is momenteel het enige resort in het luxere segment dat helemaal in handen is van lokale bewoners. In dit prachtige resort met haar comfortabele lodges kunt u genieten van flora & fauna, de lokale cultuur ervaren of relaxen in de verkoelende stroomversnelling.
“Met trots mag ik zeggen dat wij momenteel het enige resort zijn in het boven Suriname gebied voorzien van de faciliteiten die we bieden aan onze gasten. Ons doel is daarom ook om ons altijd te blijven onderscheiden en al onze gasten het binnenland op een toch luxere manier te laten ervaren, Aldus Nelson Tiapoe, eigenaar van Knini Paati Eco River Resort.”
Het resort beschikt daarnaast over een jungle kamp, gelegen aan de Lokotikreek (een zijkreek in de Suriname Rivier) die te bereiken is per boot of te voet, ongeveer twee en een half uur wandelen, waar de mogelijkheid ook bestaat waar gasten op traditionele wijze kunnen overnachten. Slapen in een hangmat, baden in de rivier, koken op een zelfgemaakt houtvuurtje na te hebben genoten van de luxe en comfortabele faciliteiten op het resort.

Respect voor natuur en cultuur zijn belangrijke aspecten binnen de exploitatie van het resort. Daarom wordt er gebruik gemaakt van zonnepanelen om de belasting van het milieu zo minimaal mogelijk te houden. Alle medewerkers zijn afkomstig uit de nabijgelegen dorpen om kennis overdracht en behoud van deze kennis te stimuleren. De huisraven Lara en Rio, leven er in harmonie met de werknemers op het eiland en zijn enorm geliefd bij de gasten.
Knini Paati River Resort werkt samen met de stichting Kinderen van Nieuw Aurora. Van elke betaling per gast wordt er SRD 50 gedoneerd aan deze stichting.Uw bezoek aan Knini Paati River Resort zorgt voor een positief rimpeleffect in het omliggende gebied.
Knini Paati is zeker de moeite van het ontdekken waard!

“Knini Paati… de plek waar de schoonheid van contrasten samenkomt”

Jungle Tours

foto's & Video's

Juni & Mei
20%
korting
(Boek 30 dagen voor aankomst)