Planten in Suriname

Suriname staat, nu nog, bekend als het groenste land ter wereld. De jungle is er immens en heeft een bijzonder grote diversiteit aan wilde vruchten, orchideen, medicinale planten, bomen en struiken. Bloemen en vooral planten zijn erg belangrijk binnen de Surinaamse cultuur. Tijdens uw vakantie in Suriname is het zeker de moeite waard om op de zondag een excursie te maken langs de bekendere zondagsmarkten zoals de Javaanse, de Chinese en de Rommel markt. Voor de plantenliefhebber is de Orchideenmarkt een echte aanrader! Deze is gevestigd nabij de Cultuurtuin en de lokatie, een klein parkje met grote bomen, is lekker koel en schaduwrijk. Al deze marktjes zijn gratis te bezoeken en zijn prima te doen als een excursie van een halve dag. Zorg wel voor een lege maag want naast veel mooie planten zullen er ook vele lekkernijen te verkrijgen zijn. Wanneer u verder van de stad gaat en dus dieper de jungle in, zult u deze pas ervaren in haar rauwe schoonheid. De diverse kleuren groen en de verschillende palmsoorten die elk weer hun eigen vruchten dragen. In het Boven Suriname gebied kunt u een mooie combinatie van natuur en cultuur verwachten. En op Kninipaati River Resort brengen ze u tijdens een dagtrip naar de jungle in waar de gidsen u zullen meenemen in de wereld van de geneeskrachtige planten en bruikbare bomen zoals de telefoonboom. Onderweg zal er een plant zijn die enorm opvalt door de felle kleuren geel en oranje. Het is de palulu, de nationale bloem van Suriname. In tegenstelling tot wat velen denken is dit niet de ‘fayalobi’. Deze is namelijk, samen met een aantal andere planten, meegekomen met de Hindoestaanse immigranten uit India. Suriname is op culinair gebied een mengelmoes van culturen geworden en dat is ook de merken aan de verschillende planten. Zo zult u zien dat er in de jungle bijna geen mangobomen voorkomen terwijl deze er in de stad in overvloed zijn. Dat komt omdat ook deze vrucht met de immigranten is meegekomen uit het buitenland. Vraag ook gerust naar een kopje verse theeals u verblijft op het resort. Er groeien een aantal planten waar heerlijke theesoorten van getrokken worden die ook nog een stimulerende werking hebben. Een lekkere anijsthee werkt zeer rustgevend. De thee van citroengras is verkwikkend. Last van hoofdpijn? Vraag dan om een thee getrokken van de bladeren van de katoenplant. Of wilt u echt iets ander ervaren, dan is de thee van de bladeren van de bospapaya iets voor u. De Surinaamse jungle wordt niet voor niets de apotheek van de inheemsen en de Marrons genoemd!

Optioneel

Jungle overnachting – € 150,- p.p.

* Onze vaste dag voor de Jungle overnachting is op zondag
*Minimaal 2 personen

Houdt u van spanning en avontuur? Dan is “de jungle overnachting” zeker iets voor u! Na het ontbijt om 08:00 uur maakt u zich gereed voor het vertrek naar ons jungle camp. Uw bagage slaan wij veilig op in ons magazijn. Om 09:00 uur vertrekt u onder begeleiding van een gids en zijn team naar ons junglecamp. Het is een stevige wandeltocht van een paar uur. Bij aankomst kunt u zich installeren en zult u de jungle ervaren zoals de voorouders van de lokale bewoners dat gedaan hebben. Op traditionele wijze zult u verblijven in de jungle door er te slapen in een hangmat, te baden in de rivier en te koken op een zelfgestookt houtvuurtje. De avond wordt gevuld, zoals de lokale bewoners dat deden, door mondelinge overdracht van de geschiedenis middels het vertellen van verhalen en anekdotes. De volgende dag ontbijt u ook om 09:00 uur en begint u, na wat te hebben gerelaxed, aan de wandeltocht terug naar het ophaalpunt.

Kajak Tour € 35,- p.p (Minimaal 2 mensen)

Een ieder kan kajakken, daar hoeft u niet speciaal een diploma voor te hebben.
Tijdens de twee (2) uur durende Kajak Tour, peddelt u samen met de gids naar het dorp Lespansi. Al peddelend geniet u met volle teugen van de schoonheid van de prachtige Surinaamse natuur.

foto's & Video's