About us

Knini Paati River Ressort is een ontspanningsoord gelegen in het district Sipaliwini en is 200km verwijderd van Paramaribo. Dat is op drie uur rijden en een klein uurtje varen van de hoofdstad.
Het is een eiland dat bestaat uit twee delen en het ligt midden in de Ferulasi Sula. De beheerder en gastheer van het resort is Nelson Tiapoe. Hij is een directe nazaat van de tot slaaf gemaakten die zijn gevlucht van de plantagse en op deze lokatie het dorp Knini hebben gesticht.

Aan het begin van 2017 is het hele resort gerenoveerd en omgetoverd tot het luxe ontspanningsoord dat het nu is. Het is momenteel het enige resort in het luxere segment dat helemaal in handen is van lokale bewoners. In dit prachtige resort met haar comfortabele lodges kunt u genieten van flora & fauna, de lokale cultuur ervaren of relaxen in de verkoelende stroomversnelling.

Het resort beschikt daarnaast over een jungle kamp, op het vaste land en ongeveer twee en een half uur wandelen, waar gasten op traditionele wijze kunnen overnachten.
Slapen in een hangmat, baden in de rivier, koken op een zelfgemaakt houtvuurtje na te hebben genoten van de lodge met airconditioning en het pas aangelegde zwembad. Knini Paati River Resort is een ontspanningsoord waar de schoonheid van contrasten samenkomt!

Respect voor natuur en cultuur zijn belangrijke aspecten binnen de exploitatie van het resort.
Daarom word er gebruik gemaakt van zonnepanelen om de belasting van het milieu zo minimaal mogelijk te houden. Alle medewerkers zijn afkomstig uit de nabijgelegen dorpen om kennis overdracht en behoud van deze kennis te stimuleren.
De huisraaf Lala, naar wie de Alala Bar is vernoemd, leeft er in harmonie met de werknemers op het eiland en is enorm geliefd bij de gasten.

Knini Paati River Resort werkt samen met de stichting Kinderen van Nieuw Aurora. Van elke betaling per gast wordt er SRD 5 gedoneerd aan deze stichting.
Uw bezoek aan Knini Paati River Resort zorgt voor een positief rimpeleffect in het omliggende gebied.

“De moeite van het ontdekken waard”

Photos & Videos